top of page

Wie zijn wij?

ionizing-radiation-symbol.png
Gepassioneerd en gedreven
IMG_2061.JPG

Thorsten Hackl

Ik ben stralingsdeskundige bij de veiligheidsregio Midden en West-Brabant en geeft al jaren op geheel eigen wijze les in straling. Ik ging eerder op studiemissie naar Fukushima in Japan, werkte onder andere voor de Autoriteit Nucleaire Veiligheid, Stralingsbescherming (ANVS) en het Internationaal Atoom Energie Agentschap (IAEA).

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Alfred Hamers

Ik ben Hoofdofficier van Dienst bij de veiligheidsregio Midden en West-Brabant. Daarnaast ben ik Hoofd Brandweerzorg in Hart van Brabant als onderdeel van de veiligheidsregio. Ik ben actief in het trainen van bevelvoerders en ben verder actief op de politieacademie. Ik heb eerdere reizen naar Tsjernobyl begeleid en zorg in de regel voor de communicatie, programma en de planning. 

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
bzg logo.png

Gouden Kruis van Verdienste voor oprichters Brandweer zonder Grenzen

 

Thorsten Hackl, Clemens Kamp en Alfred Hamers, oprichters van de stichting Brandweer zonder Grenzen, kregen 20 mei 2022 het gouden Kruis van Verdienste uitgereikt. Deze staatsonderscheiding wordt uitgereikt als ‘waardering voor een persoon die zich op bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor de brandweer in het Koninkrijk.’

Jolanda Trijselaar, Regionaal Commandant Veiligheidsregio Midden en West-Brabant reikte deze onderscheiding uit vanwege hun langdurige, vrijwillige inzet voor minder bedeelde brandweerkorpsen in het buitenland, zoals Bosnië, Paraquay en Sri Lanka. Het doel van de stichting is het ondersteunen van lokale brandweerorganisaties in landen waar de brandweer hulp goed kan gebruiken. Dit ondersteunen bestaat uit drie hoofdpijlers:

  • Het doneren van kwalitatief goed (brandweer)materieel;

  • Het verzorgen van opleidingen en trainingen;

  • Het geven van adviezen met betrekking tot de brandweerzorg.

Alfred, Clemens en Thorsten hebben zich al 15 jaar met hart en ziel ingezet voor de stichting. Vrijwillig en met veel passie en vanuit de kernwaarden van de brandweer: Behulpzaam, Deskundig, Daadkrachtig. Ze hebben een professionele stichting opgezet, sponsoren gevonden en collega-instructeurs enthousiast gemaakt voor deze zinvolle en dankbare taak. Begin 2022 hebben de heren besloten het stokje over te dragen. De uitreiking van het Kruis van Verdienste is een mooie bekroning op hun werk.

Gouden Kruis van Verdienste

www.brandweerzondergrenzen.nl

bottom of page